Eldsjälspris till cancerforskare och gynekolog Annika Lindström

"Annika har gett oss kunskap och inspirerar oss att arbeta vidare mot vår nollvision"

Cancerforskaren och gynekologen Annika Lindström har tilldelats Nätverket mot gynekologisk cancers Eldsjälspris i Region Sydöst, för sin forskning om livmoderhalscancer hos äldre kvinnor.

Cancerforskaren och gynekologen Annika Lindström har tilldelats Nätverket mot gynekologisk cancers Eldsjälspris i Region Sydöst, för sin forskning om livmoderhalscancer hos äldre kvinnor. Priset delades ut på ”En afton om gyncancer” 2019 i Linköping den 9 april. 

Nätverket mot gynekologisk cancers Eldsjälspris vill uppmärksamma viktigt arbete mot gynekologisk cancer och för cancerdrabbade kvinnor i hela landet. Målsättningen är att lyfta fram insatser och personer från alla regioner i Sverige. Det är åttonde året som Nätverket mot gynekologisk cancer uppmärksammar eldsjälar inom sjukvård och forskning, men även privatpersoner som har gjort skillnad för cancerdrabbade. Priserna delas ut på ”En afton om gyncancer” 2019 i Göteborg, Stockholm, Linköping och Malmö.

MOTIVERING
Annika Lindström har vid sidan av sitt arbete som privat­ gynekolog i Dalarna forskat på äldre kvinnors insjuknade och död i livmoderhalscancer. Hon har påvisat att dagens metoder inte är tillräckligt bra för att hitta livmoderhalscancer hos äldre kvinnor. Nätverket mot gynekologisk cancer anser att det behövs bättre metoder och mer forskning för att minska insjuknande och död hos denna åldersgrupp. Annika har gett oss kunskap och inspirerar oss att arbeta vidare mot vår nollvision.”

– Det finns så många fantastiska och engagerade människor runt om i landet som jobbar så hårt med att sprida kunskap om gynekologisk cancer, engagera sig i forskningsprojekt och finns till som stöd. Vi vill genom vårt Eldsjälspris uppmärksamma och uppmuntra några av dessa eldsjälar som gör så betydelsefulla insatser för så många kvinnor, säger Barbro Sjölander, ordförande i Nätverket mot gynekologisk cancer.

”En afton om gyncancer” 2019 arrangeras i år även i Göteborg den 4 april, Stockholm den 8 april och i Malmö den 10 april. Pristagarna har nominerats i en öppen process där alla kunnat nominera. Nätverket mot gynekologisk cancers styrelse utser mottagarna av Eldsjälspriset.

Dela gärna!
  • 17
  •  
  •