Enhetschef till VO bild och funktion i Lund

Senaste ansökningsdatum: 2020-01-26

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) bild och funktion omfattar sex sektioner: akut- och thoraxradiologi, barn- och skelettradiologi, gastrointestinal och urologisk radiologi, neuroradiologi inklusive odontologisk radiologi, klinisk fysiologi och nuklearmedicin samt klinisk neurofysiologi och vi finns belägna både i Lund, Malmö och Eslöv. Vi är drygt 650 medarbetare som strävar efter att bedriva en förstklassig diagnostik/behandling samt att ge våra patienter och remittenter en hög grad av service.

VO bild och funktion utgör en komplett verksamhet inom området med de flesta möjliga modaliteter representerade. Här bedrivs högklassig och mångfacetterad forskning och utveckling i samarbete med olika aktörer. Vi är specialiserade i relation till Skånes universitetssjukhus (Sus) differentierade verksamheter, vissa delar sträcker sig över hela södra sjukvårdsregionen samt riksuppdrag som finns här. Vår verksamhet består av snarlika delar akuta och elektiva undersökningar.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ny enhetschef till enheten gastrointestinal och urologiröntgen i Lund. I din enhetschefsroll blir du närmsta chef för cirka 35 medarbetare, vilka representeras av röntgensjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Du har stort fokus på att utveckla medarbetare och verksamhet i ett närvarande och coachande ledarskap. Utbildning och forskning är en stor och viktig del av vår verksamhet och härigenom bidrar vi på olika sätt till regionens tillväxt. Du har även ett formellt ansvar som enhetschef för verksamhet, medarbetare och ekonomi.

Hos oss kommer du att ha ett nära samarbete med andra chefer inom verksamhetsområdet, medarbetare samt remittenter och externa parter. Här får du även möjlighet att bli en del av en högteknologisk och framtidsorienterad verksamhet i hög utvecklingstakt, vilket vi tror är både stimulerande och utmanande. Inom VO bild och funktion finns en tydlig ledarskapssyn, förtroende för individen och delaktighet i fokus. Våra medarbetare är ansvarstagande och drivna, arbetar med avancerade metoder och bedriver intern forskning inom flera områden. Utöver kontinuerlig kompetensutveckling arbetar vi med kvalité och tillgänglighet, en hög servicenivå för våra kunder och patienter.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas både tillsammans med verksamheten och individuellt.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som har förmåga att skapa förtroende, en framåtanda och en god gruppdynamik. Du har även goda förutsättningar för att lyfta blicken, omsätta helhetssynens detaljerade nivåer och skapa samsyn i verksamheten gällande olika förändringar. I ditt ledarskap sätter du upp mål tillsammans med medarbetare och verksamhet, delegerar och involverar, återkopplar och firar uppnådda mål.

Du ser medarbetarna som den viktigaste resursen och arbetar lösningsfokuserat för att utveckla individer och verksamhet på bästa sätt. För att lyckas i rollen tror vi även att det är av stor vikt att du är lyhörd, modig, drivande och insiktsfull. Vidare har du en god kommunikationsförmåga och en utvecklad samarbetsförmåga. Som person och ledare står du även för Region Skånes värdegrund.

De formella kraven för tjänsten är;

– Högskole-/ universitetsexamen inom ett vårdrelaterat yrke
– Arbetslivserfarenhet inom hälso-och sjukvård
– Arbetslivserfarenhet från röntgenrelaterad verksamhet
– Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande egenskaper för tjänsten;

– Chefs- och ledarskapserfarenhet
– Ledarskapsutbildning
– Kunskaper inom arbetsmiljö
– Erfarenhet av forskning och utvecklingsarbete
– Erfarenhet av offentlig verksamhet/politiskt styrd organisation
– Goda IT-kunskaper

Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att träffa dig!

Kontaktperson: Violetta Ellmer, Områdeschef, 046-173027

Fackliga företrädare: Kristina Olausson, Vårdförbundet, 046-17 30 40

Antal sökande: 2

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu
Dela gärna!
  •  
  •  
  •