Farmaceut till enheten för Registrering och Informationshantering – Uppsala

Senaste ansökningsdatum: 2019-10-23

Läkemedelsverket verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.

Beskrivning av enhet/verksamhet

Enheten för Registrering och Informationshantering (RI-enheten) har ansvar för all verksgemensam ärende- och dokumenthantering på Läkemedelsverket och inkluderar verkets huvudregistratur samt hela administrationen av inkommande ansökningar gällande läkemedelsgodkännanden. Enheten består av drygt 50 medarbetare uppdelade på tre grupper. Vi arbetar med ständigt utvecklingsarbete för förbättrade rutiner, flexibilitet och tydlighet. Arbetet sker under stort eget ansvar utifrån styrda rutiner och genomsyras av kommunikation och samarbete inom enheten och mellan olika enheter på LV.

Arbetsuppgifter

Som farmaceut på RI-enheten arbetar man med farmaceutiska/regulatoriska frågeställningar internt inom enheten, men också med att besvara frågor som kommer från andra enheter inom Läkemedelsverket eller från externa intressenter. Det kan röra läkemedelsansökningar, avgifter med mera.  Arbetet utgörs av både rutinartade och mer komplexa uppgifter.

Enhetens farmaceuter är till stor del involverade i och ansvarar för utlämnandet av allmänna handlingar som rör läkemedel. Uppgiften omfattar efterforskningsarbete, en sekretessgranskning, som görs innan informationen kan lämnas ut, sammanställning av svar till förfrågaren samt administrationen runt själva utlämnandet. Ibland görs delar av detta arbete tillsammans med vetenskaplig expert. Andra viktiga uppgifter är kvalitets- och förbättringsarbete samt att medverka i och representera enheten i olika projekt. Arbetet är av administrativ karaktär och kräver att man kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi har ett elektroniskt arbetssätt och hanterar främst engelskspråkig dokumentation.

Utbildning och erfarenhet

Du är receptarie/farmacie kandidat eller apotekare/farmacie magister, med intresse för regulatoriska frågor samt med erfarenhet av regulatoriskt arbete inom industri och/eller kvalitets- och förbättringsarbete. Har du arbetat på myndighet eller har kunskap rörande elektroniskt arbetssätt är detta meriterande.
Du måste ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på så väl svenska som engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker digsom har snabb inlärningsförmåga, är noggrann och har förmåga att ta egna initiativ. Andra viktiga egenskaper är att du har lätt för att samarbeta och är van och trivs med att hantera många ärenden samtidigt med korta tidsfrister.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Sista ansökningsdag: 2019-10-23
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Verksamhetsområde: Verksamhetsstöd
Diarienummer: 2.4.1-2019- 079149

Kontakt

Du är välkommen att kontakta tf biträdande enhetschef Marie Ollandt Barrow som är åter den 8 oktober (under hennes frånvaro går det dock bra att vända sig till farmaceuterna Lina Elisson eller Annemay Wedholm på enheten). Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Ulf Olsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

Ansök nu
Dela gärna!
  •  
  •  
  •