Fredagshälsningen: ”Mamma Mia the Party” ensemblen

Ni är BÄST!!!! Ovärderliga änglar!!

Sedan januari 2016 har ”Mamma Mia! the Party” glatt människor på Tyrol på Gröna Lund, ett stenkast från ABBA The Museum. Med avstamp i ABBAs låtskatt, en av vårt lands största musikaliska exportsuccéer någonsin, vill Björn Ulvaeus fånga den varma, glada stämningen som i musikalen och filmen ”Mamma Mia!” som setts av mer än 55 miljoner människor runt om i världen och överföra den till en fest.

 

Uppsättningen artister består av idel proffs. (Klicka här för att se hela ensamblen) De har arbetat med storheter som till exempel, Bo Kaspers Orkester, Jerry Williams, tidigare deltagare på Melodifestivalen med mera. Showen går på Tyrol (Gröna  Lund) som har stajlats om till grekisk tavernamiljö från ön Skopelos, en plats där gäster, personal, musiker och artister som tillsammans skapar en fest som aldrig tar slut.

Precis som i ”Mamma Mia” är Abbas låtar handlingsbärande, men storyn och låtarna skiljer sig från musikalen.

Man kan ibland tro att livet som artist är tjo och tjim och idel glamour, men artisteri är inte en dans på rosor, utan hårt jobb. Vad är det som sporrar er att varje dag ge allt ni har för att förmedla den glädje och energi som lyfter människor var ni än uppträder och hur hårt har ni fått jobba för att få till just denna klockrena succé?

-Vi jobbade hårt för att hitta rätt med flera veckors workshop och sen många provföreställningar. Sen är vi som en familj. Det är en underbar, rutinerad skara artister, musiker och tekniker. Vi har väldigt roligt tillsammans och det smittar förhoppningsvis till vår publik, säger Anki Albertsson som spelar Kicki, värdinna och Nikos fru.

-Jag har sjungit hela mitt liv och det har aldrig varit någon tvekan om vad jag ville göra. Musik är grejen, tycker jag och den ger mig kraft.  Tycker att jag har världens bästa jobb, fotsätter Anki Albertsson med härligt sprudlande glädje.

Många av er har stått på stora scener och nu är ni väldigt nära er publik. Är det en annorlunda känsla att uppträda så nära publiken och har ni någon speciell ritual för att skaka av er eventuell nervositet innan ni börjar varje show?

-I början var det lite ovant men ärligt talat är det mindre nervöst att vara nära publiken såhär än att ha den i en vanlig salong, tycker jag. Det roliga är att man får direkt input från publiken. Vad den gillar eller eventuellt inte tycker om, säger Anki.

-Jag har tidigare spelat på stora och små teatrar runt om i Sverige och utomlands men att plötsligt hamna i MammaMia the Party, och i ABBA-världen toppar allt som jag någonsin varit med om. En smula absurt att stå och sjunga och dansa och spela teater bland 500 pers i en ABBA-föreställning, att jag måste nypa mig själv i armen varje gång jag ska gå in på Tyrol där vi spelar, säger Isa Aouifia som spelar Nikos, tavernaägare och Kickis make.

-Även om jag inte har varit med från början så har jag fått de bästa förutsättningarna med en ensemble av högsta professionella nivå som boostar en med värme och trygghet och tips och hjälp. Glädjen på Tyrol varje kväll är på topp trots över 550 spelade föreställningar. Det är unikt. För mig har det aldrig funnits plats för nervositet bland sådana kollegor på och bakom scenen. Den stämningen och den energin präglar föreställningen och publiken som i sin tur ger oss så mycket glädje tillbaka, säger Isa

Med så många tidlösa klassiker som ”Dancing Queen”, ”Mamma Mia”, ”The Winner Takes It All”, ”Take A Chance On Me” med mera är ABBA ”ens livs soundtrack” för många människor i olika åldrar runtom i världen.

Var tror ni gör ABBA´s låtar så viktiga för så många människor och så tidlösa?

-Svårt att säga, vet bara att de är så otroligt älskade. Väldigt många  i alla åldrar kan texterna vilket jag tycker är speciellt med Abba, säger Anki.

-Det magiska är just  Abbas musik och sångtexter. De utgör en del av våra liv. Vi associerar dem med vår ungdom, barndom och andra ljusa och svåra minnen i livet. Jag tror att det är den gemenskapen som föreställningen skapar mellan artisterna och publiken, säger Isa med stor entusiasm.

Har ni något speciellt och positivt minne från sjukvården någon eller några av er vill dela med sig av?

Anki lyser upp och fortsätter, ”jag har många minnen från en fin sjukvård, men barnmorskan och sköterskorna på Danderyds BB var fantastiska när jag fick mitt första barn 1997. Även all uppföljning efter på BVC var underbar. Jag njöt av att gå dit och väga, mäta och allt runt omkring.”

-Mitt positiva minne från sjukvården var rätt nyligen då jag drabbades av en akut inflammation på balansnerverna och var tvungen att hämtas i ambulans och tas omhand i två hela dygn på sjukhuset under hård övervakning och otaliga prover. Sjukhusvistelsen på Sankt Görans neurologiska klinik var av världsklass, säger Isa.

-Genom alla funktioner. Underbart bemötande, omvårdnad och läkarexpertis. I mitt utslagna läge kände jag mig väldigt trygg. Mycket lättad och tacksam för den ovärderliga vården som jag fick, fortsätter Isa.

Tusen tack för att ni trots späckat schema tog er tid att uppmärksamma personal inom vården. Vilken är er fredagshälsning till sjukvårdspersonalen?

-Ni är BÄST!!!! Ovärderliga änglar!!! Kram på er alla.

Och de har gjort något speciellt för just er! Se videon nedan.

 

Dela gärna!
  • 62
  •  
  •