Klinisk utredare infektion – Uppsala

Senaste ansökningsdatum: 2019-10-25

Din kompetens behövs för att erbjuda patienter effektiva och säkra läkemedel

Läkemedelsverket är en myndighet som lyder under Socialdepartementet och vi har ett brett ansvarsområde med stor betydelse för vårt samhälle. I vårt arbete med godkännande, tillsyn och kontroll av läkemedel och narkotika bidrar vi till att främja och utveckla patientsäkerheten samt folk- och djurhälsan. Vårt tillsynsansvar omfattar även tillverkare och produkter inom det medicintekniska området samt kosmetiska produkter. Du bidrar till att lösa viktiga arbetsuppgifter, i en internationell miljö på en av Europas mest framgångsrika läkemedelsmyndigheter.

Hälso- och sjukvården och patienterna ställer allt högre krav på att få tillgång till effektiva, säkra och miljövänliga läkemedel och medicintekniska produkter som tillgodoser deras individuella behov. Hos oss får du bidra med din kliniska kompetens i ett vetenskapligt sammanhang. Du arbetar med kliniska och vetenskapliga frågeställningar som rör den senaste utvecklingen inom den medicinska forskningen i ett nationellt och internationellt sammanhang.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och därför har vi friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme per vecka på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.

Beskrivning av enhet/verksamhet

Läkemedelsverket är en myndighet som arbetar för patienten och folkhälsan på en hög vetenskaplig nivå. Verksamhetsområdet Tillstånd verkar för ändamålsenliga läkemedel genom rådgivning till läkemedelsföretag, tillståndsgivning, och information om läkemedel. Verksamhetsområdet har ca 280 anställda och är uppdelat på flera enheter. Läkemedelsverkets enheter för Effekt och Säkerhet värderar dokumentation kring klinisk effekt, säkerhet och farmakokinetik samt farmakologiska och toxikologiska studier för läkemedel inom sina respektive terapiområden. Till gruppen Klinik 2, som ansvarar för infektionsläkemedel dvs. läkemedel mot bakterier, virus, svamp, parasiter samt vacciner, har vi nu behov att rekrytera ytterligare en klinisk utredare.

Arbetsuppgifter

För att trivas med arbetet som klinisk utredare på Läkemedelsverket bör du ha ett stort intresse för läkemedelsfrågor. Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet med många stimulerande och kompetensutvecklande uppgifter. Som klinisk utredare arbetar du med alla aspekter av läkemedelsutveckling genom bland annat vetenskaplig rådgivning till läkemedelsföretag och akademiska grupper, bedömning av kliniska prövningar, effekt- och säkerhetsdokumentationen inför godkännande av läkemedel och uppföljning av effekt och säkerhet av godkända läkemedel. Arbetet ger dig inblick i och möjlighet att påverka läkemedelsutvecklingen på nationell och europeisk nivå. Du kommer att värdera resultat från kliniska studier och säkerhetsdata från olika källor i samarbete med bland annat farmacevter, farmakokinetiker, prekliniker och statistiker. Diskussion och kvalitetssäkring av utredningar sker dels tillsammans med andra klinikutredare och dels i ett multidisciplinärt forum.
Läkemedelsvärdering sker till stora delar i ett europeiskt samarbete där Sverige har en framträdande position. Detta innebär samarbete med kliniska utredare från andra länder och deltagande i läkemedelsdiskussioner på europeisk nivå. Arbetet ger en mycket god möjlighet att både följa och aktivt påverka den internationella läkemedelsutvecklingen. Flertalet av våra utredningar skrivs på engelska. Arbetet kan också komma att innebära kontakt med andra svenska myndigheter, t ex Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen. Läs gärna mer om den bredd av arbetsuppgifter som våra läkare arbetar med http://www.lakemedelsverket.se/lakare

Utbildning och erfarenhet

Vi söker i första hand dig som är läkare med erfarenhet av arbete inom infektionsområdet, gärna med specialistkompetens inom infektion, klinisk mikrobiologi eller klinisk farmakologi. Doktorsexamen/eget forskningsarbete, kliniskt arbete och erfarenhet av läkemedelsutveckling är meriterande. En stor del av arbetet innebär att kunna analysera stora mängder data, att kunna beskriva och motivera slutsatser, framför allt i skrift, men också i tal på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett vetenskapligt tänkande, en vilja att lära, och som stimuleras av att få arbeta i en högkompetent miljö.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2019-10-25
Anställningsform: Tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Enhet: Effekt och säkerhet 1
Diarienummer: 2.4.1-2019-077024

Kontakt

Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta gruppchef Charlotta Bergquist. Du kan även kontakta den fackliga företrädaren Ulf Olsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu
Dela gärna!
  •  
  •  
  •