Läkare trafikmedicin till Transportstyrelsen – Borlänge/Kista

Sista ansökningsdatum: 2018-01-20

Vill du bli en del av vår nationella och internationella spetskompetens gällande medicinsk lämplighet för körkort eller för arbete med spårtrafik?

Vårt arbete går ut på att väga tillgänglighet mot trafiksäkerhet. Vi vill att individen i möjligaste mån ska få möjlighet att fortsätta köra lastbil eller personbil, eller behålla sitt arbete i spårtrafiken, men vi ingriper när medicinska tillstånd utgör en risk för att fara uppstår. Därför arbetar vi med olika medicinska områden som kan ha betydelse i trafiken, t ex demens och andra kognitiva störningar, missbruk/beroende, sömn- och vakenhetsstörningar, epilepsi, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, ögonsjukdomar, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykiatri.

Vi utreder ärenden om medicinsk lämplighet att inneha körkort, dels som remisser internt från Transportstyrelsens körkortsavdelning, dels som ansökningar från enskilda personer gällande undantag från de medicinska kraven. Även medicinska utredningar gällande personal i spårtrafiken ingår. Vi bistår enhetens regelsektion i utarbetandet av föreskrifter på trafikmedicinområdet och bedömer ansökningar om undantag från hälsoföreskrifterna.

Du kommer att jobba i ett tight team av läkare och utredare. Du kommer att kunna utvecklas i din roll, få användning för din breda kompetens och ha möjlighet att hitta en mycket bra balans mellan jobb och fritid. Vårt utåtriktade arbete, som även inbegriper resor, är viktigt och består i huvudsak av information om gällande föreskrifter. Jobbet ger dig också möjligheter att införskaffa både nationella och internationella kontakter inom det trafikmedicinska området och att delta i kunskapsutvecklingen.

Dina framtida arbetsuppgifter

 • göra medicinska bedömningar av trafikmedicinska ärenden
 • vara ett expertstöd i trafikmedicinska frågor
 • svara på frågor från allmänhet, myndigheter och sjukvårdspersonal om trafikmedicinska frågor
 • bistå i regelutvecklingsarbete
 • delta i det utåtriktade arbetet för trafikmedicin genom olika informationsinsatser. 

Du måste ha

 • läkarlegitimation med specialistkompetens gärna inom allmänmedicin, internmedicin, företagshälsovård eller annan specialitet som vi bedömer är lämplig.

Det är meriterande om du också har

 • arbetat med handläggning av trafikmedicinska ärenden eller liknande ärenden inom statlig förvaltning
 • erfarenhet av att värdera medicinsk kunskap utifrån forskningsresultat eller bedrivit forskning själv.

Vi vill att du

 • har lätt att uttrycka dig i tal och skrift
 • har lätt att arbeta i grupp, är positiv och lätt att samarbeta med
 • har förmåga att bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt
 • har förmåga att ta ansvar för din del men även medverka till helheten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information

Anställningen är en tillsvidareanställning med placering i Borlänge eller Kista. Om du önskar annan placeringsort än Borlänge kräver arbetet resor till Borlänge vid behov.

Tillträde efter överenskommelse. Tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt provanställning.

Du är välkommen att kontakta sektionschef Meit Björndahl, tel 010-495 66 78, e-post meit.bjorndahl@transportstyrelsen.se

läkare Torbjörn Lindholm, tel. 010-495 61 92, e-post torbjorn.lindholm@transportstyrelsen.se

Saco, Patrik Sundvall och ST, Bo-Eric Pettersson som nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill. Därför behöver vi din ansökan senast den 20 januari 2019 märkt med referensnummer TSG 2018-6754. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.

Välkommen att bli vår nya kollega!

Ansök nu