Lions insamling ordnade ”Hjälpredan” till barnkliniken

"Lions vill vara med och hjälpa till där samhället inte räcker till"

Team ledare Anna-Lena Fureman och diabetessköterska Anna Andersson tog emot gåvorna . LC Brunkullan representerades av Elsa Thand, Gunnel Österberg, Gunnel Kristiansson samt Yvonne Svanström som fotograferade (med självutlösare)

Lions Club Östersund-Brunkullan delade ut 10 000 kronor till barndiabetesteamets verksamhet på Barnkliniken, Östersunds Sjukhus. Med de pengarna köptes 130 böcker till barnens föräldrar. Boken ”Hjälpredan” är en hjälp för föräldrar, anhöriga och vänner till barn med typ 1-diabetes.

Hjälpredan är fylld med matglädje, råd och tips. Allt för en enklare vardag.
Här får man också lära sig vad diabetes typ 1 är och hur den behandlas. Boken är skriven av Karolina Jansson och Lotta Skoglund i samarbete med Karolinska universitetssjukhuset.

– Lions har alltid engagerat sig i diabetesfrågor som är en av de sjukdomar som ökar mest i världen. Eftersom det är en mycket svår sjukdom vill vi göra allt för att bidra till forskningen, göra allt för att göra morgondagen bättre för någon, berättar Marie Ekvärn, ordförande i Lions Club Östersund-Brunkullan med stor entusiasm.

Lions vill vara med och hjälpa till där samhället inte räcker till och därför hade Lions bland annat två insamlingar. Insamlingen på Coop Forum gjordes tillsammans med Joanna Eriksson, ordföranden för Barn och Ungdomsverksamheten i Jämtlands läns Diabetesförening.

Böckerna kostade 10.000 kr plus moms och pengarna kom bland annat från insamlingen. Men den största delen kom från intäkterna som Lions fick på försäljning av symboliska grenar på 2017 års Sveriges Julgran.

Tacksamheten är stor bland föräldrar, unga patienter och personal.

– Det här är en bok som vi önskat dela ut till alla våra unga patienter med diabetes typ 1 och nu blev det möjligt tack vare Lions fina arbete, konstaterar en glad och nöjd Anna-Lena Fureman som är läkare i diabetesteamet på barnkliniken.

Så skriver Region Jämtland Härjedalen på sin webbplats.