Nu startar byggandet av ny ambulansstation i Örnsköldsvik

Det första spadtaget

Det första spadtaget inför byggandet av den nya ambulansstationen vid sjukhuset i Örnsköldsvik togs av Ewa Back, Erik Lövgren och Petter Eriksson från Nybergs Bygg och Måleri AB.

Ambulansstationen ska uppföras bakom akutmottagningen och byggnaden kommer att omfatta 1 200 kvadratmeter och bestå av en vagnhall med plats för sex ambulanser samt en tvätthall samt personalutrymmen och lokaler med utrymmen för bland annat utbildning, kontor och jourrum samt kartrum, verkstad, larmkläder, tvättstuga och förråd.

Byggnaden blir skräddarsydd för verksamhetens behov, samtidigt som läge och utformning medger framtida förändringar. Den utförs med ett starkt fokus på hållbarhet och låg energianvändning. På taket placeras solceller som beräknas producera cirka 70 MWh el per år, vilket är mer än byggnadens totala bedömda behov av elenergi.

Beslut att genomföra projektet fattades i regionstyrelsen 19 december 2017. Upphandling har skett, och entreprenörer är utsedda. Budgeterat och beslutat belopp för genomförandet är 37,0 mkr.

-Frågan om en ny ambulansstation i Örnsköldsvik har funnits på agendan en lång tid, säger regionrådet Erik Lövgren. Det känns mycket bra att vi nu satt ned foten och beslutat om ett genomförande.

Projektet utförs som samordnad generalentreprenad med en beräknad byggtid på 12 månader. Utsedd generalentreprenör är Nybergs Bygg och Måleri AB i Örnsköldsvik.

Dela gärna!
  • 2
  •  
  •