Nya MR-kameror till Region Norrbotten

Siemens Healthcare levererar de nya kamerorna

Region Norrbotten har 22 augusti tecknat avtal med Siemens Healthcare AB om inköp av tre magnetresonanskameror (MR-kameror) till Piteå och Sunderby sjukhus. Ordervärdet uppgår till cirka 45 miljoner kronor.

Region Norrbotten har beslutat att utöka MR-verksamheten och tecknat avtal med Siemens om inköp av tre MR-kameror.

– Ny modern utrustning förenklar användandet och ger en hög patientkomfort, säger Maria Bergkvist, länschef för Bild- och funktionsmedicin.

Nya applikationer snabbar upp det diagnostiska arbetet.

– Sammantaget gör investeringarna att tillgängligheten till MR-undersökningar för länets invånare avsevärt förbättras, säger Maria Bergkvist.

En ny MR-kamera installeras i Piteå och den gamla utrustningen i Piteå avvecklas i samband med att om- och tillbyggnationerna av Sunderby sjukhus är färdigställda. Då byts befintlig MR-kamera i Sunderbyn ut och ytterligare en ny MR-kamera installeras.

Arbetet med att förändra lokalerna vid röntgen i Piteå sjukhus pågår för fullt och den nya MR-kameran beräknas kunna installeras under februari för att vara i drift under mars nästa år. Införande av MR-kamerorna i Sunderbyn följer tidsplanen för om- och tillbyggnad av Sunderby sjukhus och beräknas kunna tas i drift under tredje kvartalet 2020.

Dela gärna!
  •  
  •  
  •