Överläkare / Specialistläkare, Reumatologiska kliniken – Örebro

Senaste ansökningsdatum: 2020-01-26

Reumatologiska kliniken genomgår en generationsväxling och vi söker därför framtidens medarbetare till kliniken.

Verksamheten liksom Universitetssjukhuset Örebro befinner sig mitt i en dynamisk utvecklingsfas. Forskningsverksamhet byggs upp, den breda kliniska verksamheten med ett omhändertagande av samtliga reumatologiska diagnoser skall utvecklas, allt med patientens behov i centrum. Det finns således stora möjligheter för de medarbetare vi rekryterar att vara med och påverka utvecklingen utifrån intresse och eget engagemang. De nya landvinningar som görs inom immunologin och reumatologisk forskning bidrar starkt till specialitetens utveckling.

Verksamhetsbeskrivning:

Reumatologiska kliniken bedriver verksamhet på den egna mottagningen samt har platser för utredning och omvårdnadskrävande rehabilitering i dagvård under uppbyggnad, slutenvårdsplatser för inneliggande utredningar på Avdelning 93 tillsammans med njurmedicin. Vi har en behandlingsenhet där sjuksköterskorna har egen mottagning. Rehabiliteringsverksamheten i öppen vård är fullt utbyggs och där samverkar vi med Fysioterapeutiska enheten.

Universitetssjukhusets storlek möjliggör korta beslutsvägar och välfungerande samarbeten kring patienter kombinerat med tillgång till alla de undersökningsmodaliteter ett universitetssjukhus tillhandahåller. formaliserad samverkan finns med flertalet kliniker.  Läkarutbildningen finns ständigt närvarande och är en viktig del av vårt uppdrag. Tillgången till ultraljudsutrustning är god, kliniken håller för närvarande på att bygga upp denna verksamhet.

Vi är för närvarande 34 medarbetare på kliniken; tolv läkare varav sex ST, där en blir specialist 2019 och två sannolikt 2020, tio sjuksköterskor, tre arbetsterapeuter, två kuratorer och sex medicinska vårdadministratörer. Arbetet på kliniken präglas av teamsamverkan och ambitionen att hitta arbetsformer där alla bidrar utifrån personlig läggning och kompetens, till patientens gagn.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att undersöka, utreda, bedöma och behandla patienter samt att delta i utveckling av verksamheten.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning i reumatologi. För överläkartjänst krävs minst 5 års kliniskt arbete som specialistläkare och/alt särskild meritering. Forskningserfarenhet är särskilt meriterande men ingen nödvändighet. Goda möjligheter finns att kombinera forskning med klinisk verksamhet.

Anställningsform:
Anställningen är en tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring. I tjänsten ingår att delta i klinikens egen jourverksamhet måndag-söndag 8-22.

Tillträde:Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Sara Bucher, verksamhetschef
Telefon: 019-602 19 23

Facklig företrädare
:
Läkarförbundet, Paula Wallmon
Telefon: 0581-850 65

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2020-01-26

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2020:31

Övrigt:Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök nu
Dela gärna!
  •  
  •  
  •