Region Kronoberg fortsätter att skörda ekologiska framgångar

56 procent av inköpen är ekologiska

När EkoMatCentrum under måndagen presenterade den senaste rankningen av landets regioner och kommuner avseende högst andel ekologiska inköp, placerade sig Region Kronoberg återigen i toppen. En placering som regionen försvarat i flera år.

Det är otroligt roligt att vi fortsätter att visa vägen och att vara en förebild för Sveriges regioner och landsting när det gäller inköp av ekologiska livsmedel, säger regionstyrelsens ordförande Anna Fransson (S). Vårt uppdrag är att främja hälsa, hållbarhet och tillväxt i länet och det är detta ett exempel på.

Att en stor del av Region Kronobergs inköp av livsmedel ska vara ekologiska är ett politiskt beslut sedan många år tillbaka. Arbetet med hållbarhet inom kost och restauranger är en viktig fråga som kostchef Doris Johansson driver tillsammans medarbetarna.

-Vi har fantastiska medarbetare inom kost- och restauranger som på ett hungrigt vis tar sig an de utmaningar som finns när det gäller att öka andelen ekologiska inköp, säger kostchef Doris Johansson. Vi har även ett fantastiskt bra samarbete med våra kollegor inom upphandlingsenheten, som är med och gör detta möjlighet.

Region Kronoberg blev bästa region/landsting i Sverige med 56 procent ekologiska inköp för 2017, i år är målet 60 procent.
Ekomatcentrum som rankar landets kommuner och regioner är en ideell förening som arbetar för en bättre miljö och hållbar produktionen av livsmedel på både lång och kort sikt. Ekomatcentrum är även ett kompetenscentrum för hållbarhetsfrågor med viktiga komponenter som klimat, miljö och ekologi.

 

Dela gärna!
  • 1
  •  
  •