Skolsköterska Kålgårdsskolan – Jönköping

Senaste ansökningsdatum: 2019-10-27

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss

Kålgårdens skolområde består av en F-6-skola med drygt 280 elever. Skolan har en härlig mångfalld både vad gäller verksamheter och elever. Vi har fyra fritidshem, samt döv- och hörselklasser, tal- och kommunikationsklasser samt särskola. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. 

Kålgårdsskolan ligger centralt i Jönköping med gångavstånd till både kultur och natur, såsom Rocksjön, Stadsbiblioteket, kulturhuset Spira och Upptech. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps Arena och Rosenlundsbadet.

Ditt nya jobb

Vi söker dig som vill arbeta med den medicinska delen av Kålgårdsskolans elevhälsa som en del i den samlade elevhälsan bestående av skolledning, specialpedagoger, kurator och skolsköterska. Som ett stöd i vårt arbete finns också skolpsykolog och skolläkare. Skolsköterskans uppdrag är att utifrån sin omvårdnadskompetens, skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande.  Skolsköterskans förebyggande och hälsofrämjande uppdrag utgår från de styrdokument som finns i hälso- och sjukvårdslagen, skollagen och vägledning för elevhälsan. Arbetsuppgifterna består bland annat av hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer, frågor som rör elevernas arbetsmiljö, yrkesspecifika hälsokontroller, skolans värdegrundsarbete och livsstilsrelaterad ohälsa. Du har även egen öppen mottagning och mottagning tillsammans med skolläkaren. Inom elevhälsan arbetar vi tillsammans systematiskt med kvalitetsutveckling och förbättringsarbeten. Du kommer delta i skolsköterskornas/skolläkarnas processarbete och vi lägger stor vikt vid intresse av att driva utvecklingen inom våra verksamheter framåt. Då skolan har flera olika verksamheter under samma tak kommer du att få möta elever med olika behov och att göra skillnad på både individ- och gruppnivå.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård eller hälso- och sjukvård för barn och ungdom alternativt utbildning till skolsköterska. Du kan arbeta självständigt men har även en god samarbetsförmåga. Du har ett genuint intresse och engagemang av att arbeta med barn och ungdomar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar

Rektor Louise Hultman, 036-107336
Bitr. rektor Lotta Lagö, 036-102618
Bitr. rektor Harald Filipsson-Forsanker, 036-102132
Ida Burmeister, facklig representant för vårdförbundet, 036-102806

Ansök nu
Dela gärna!
  •  
  •  
  •