Sveriges Farmaceuter söker förbundsdirektör – Stockholm

Senaste ansökningsdatum: 2019-10-31

Sveriges Farmaceuter är ett fack- och professionsförbund för apotekare och receptarier.

När nu nuvarande förbundsdirektör valt att gå vidare i sin karriär söker vi hennes ersättare.

Farmaceuter är experter på läkemedel och utvecklar, tillämpar och förmedlar kunskap om läkemedel och läkemedelsanvändning. I det ingår medicinska, hälsoekonomiska och miljömässiga perspektiv.

Som alla fack- och professionsförbund inom SACO är uppgiften tudelad, fackligt arbete och professionsfrågor. Det fackliga arbetet har fokus på en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö för våra medlemmar, en skälig ersättning för sitt arbete, en god löneutveckling genom hela yrkeslivet och inte minst att de har möjlighet att upprätthålla och utveckla sin kompetens.

Bland professionsfrågorna är de viktigaste att verka för att våra medlemmars yrkesroller är både kända och erkända i samhället, att det finns tydliga karriärvägar och att yrkesrollerna följer utvecklingen så att de uppfattas som tydliga också på framtidens arbetsmarknad. Ett viktigt utvecklingsområde är att bli bättre på att identifiera och utnyttja synergier mellan fackligt arbete och professionsfrågor.

Arbetsuppgifter

Förbundsdirektören leder arbetet på förbundets kansli som idag har 11 medarbetare. Du kommer att tillsammans med kanslipersonalen planera och administrera arbetet med att förverkliga styrelsens och ytterst fullmäktiges strategier och mål. Fullmäktige är förbundets hösta beslutande organ.

Du ansvarar för kansliets budget och ekonomiska förvaltning, och du representerar förbundet i de bolag förbundet är delägare i. Du deltar vid styrelsens sammanträden. Du ansvarar för att efterfrågade underlag och rapporter tas fram av kansliet och säkerställer därigenom en fungerande arbetsdelning och kommunikation mellan kansli och styrelse.

Då vårt fackliga arbete har fokus på en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö för våra medlemmar, ankommer det på dig som förbundsdirektör att se till att förbundets kansli lever som vi lär.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en akademisk examen och flerårig erfarenhet som chef. Erfarenhet av att arbete i en politisk/intressepolitisk organisation är meriterande liksom utbildning och/eller erfarenhet från hälso- och sjukvårdsområdet. Erfarenhet av – och insyn i – fackligt arbete är också en viktig erfarenhet för att kunna leda förbundets dagliga verksamhet.

Du har goda ledaregenskaper som kommer till uttryck genom ett gott bemötande, lyhördhet, integritet, prestigelöshet och förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Som person är du analytisk och strukturerad och har förmåga att se till helheten. Du är en god kommunikatör som kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i komplexa frågor i såväl tal som skrift på både svenska och engelska.

Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på professionalism, självständighet samt förmåga att planera, slutföra och följa upp ditt arbete.

Du kommer till ett kansli med medarbetare som brinner för vad de gör, och där samarbetsförmåga och gott ledarskap är viktiga egenskaper.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning, som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast. Sista ansökningsdag 31 oktober.

För frågor angående tjänsten, kontakta förbunds­ordförande Ulf Janzon, 0709-399 901. Facklig representant är Jouni Ketola, 08-507 999 03.

Skicka ansökan, CV samt löneanspråk till ansokan@sverigesfarmaceuter.se. Välkommen med din ansökan!

Sveriges Farmaceuter är noga med att skydda dina personuppgifter. Vi kommer att spara dina personuppgifter under den tid det tar att genomföra rekryteringsprocessen. Personuppgifter för sökande som inte är aktuella för anställning när rekryteringen är genomförd kommer att raderas.

Ansök nu
Dela gärna!
  •  
  •  
  •