Vi söker en högskoleadjunkt/lektor inom omvårdnad – vill du bli en av oss? – Stockholm

Senaste ansökningsdatum: 2019-11-30

Om Röda Korsets Högskola

Vi är stolta över vårt varumärke – Att arbeta för Röda Korsets Högskola är att knyta an till ett starkt varumärke som kännetecknar en tradition av att utbilda högt ansedda och eftertraktade sjuksköterskor sedan år 1866. Vi är ca 70 medarbetare som tillsammans bidrar till att utbilda 850 studenter per år och vår sjuksköterskeutbildning är en av de mest efteraktade i landet. Tillsammans utvecklar och anpassar vi oss för att möta framtidens behov inom hälsa och vård. Global hälsa och omvårdnad sammanfattar vår unika profil inom utbildning, forskning och samverkan.

Våra värdeord är respekt, samarbete och tillit och våra ledord för att uppnå önskade resultat vid högskolan är kraftsamling, kvalitet och globalitet.
Vi erbjuder en arbetsplats i nya, ljusa lokaler på campus Flemingsberg. Vår högskola och fem andra lärosäten inom campus strävar tillsammans med studenter och kollegor mot synergieffekter inom vårt verksamhetsuppdrag. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där arbetstagaren känner sig delaktig, har en bra balans mellan arbetsliv och privatliv samt erbjuds attraktiva förmåner.

Den hälsovetenskapliga institutionen leds av en prefekt och består av fem ämneskollegier: omvårdnad, folkhälsovetenskap, samhällsvetenskap samt medicin, teknisk vårdvetenskap. Institutionen utgör grunden för högskolans akademiska verksamhet i form av utbildning på grund- och avancerad nivå, forskning, internationalisering, samverkan internt och externt med andra lärosäten samt med omgivande samhälle. Läs gärna mer på www.rkh.se

Arbetsuppgifter

  • Det huvudsakliga uppdraget innebär att driva och utveckla läraruppgifter i rollerna som examinator och/eller kursansvarig, med undervisning i huvudområdet omvårdnad på grund- och avancerad nivå.
  • Du kommer att ingå i ett lärarteam som har till uppgift att bedriva kursutveckling både inom kurser såväl som för program som helhet.
  • Du blir även en viktig aktör i ämneskollegium för omvårdnad med syfte att stödja akademisk utveckling för hela akademiska kunskapsmiljöer vid högskolan. Du bidrar aktivt till att utveckla och implementera huvudområdet omvårdnad och ämnesprofilen global omvårdnad.
  • Du medverkar aktivt till studenternas delaktighet och inflytande för att de ska vara en del i arbetet med att vidareutveckla
  • Du kan komma att medverka både teoretiskt och praktiskt i VIL/VFU verksamhet.

Du kommer att vara en viktig länk mellan utbildning och implementeringen av forskningen för att skapa kompletta kunskapsmiljöer. En del av din tid är avsatt för egen forskning och kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Du har avlagt en magisterexamen inom omvårdnad och meriterande är om du även disputerat. Du har en högskolepedagogisk utbildning med inriktning mot vuxenpedagogik eller motsvarande. Vidare krävs undervisningserfarenhet inom huvudområde. Önskvärt är också pedagogisk erfarenhet från VFU.

Du som söker är utvecklingsinriktad, analytisk och strukturerad. Du har förmåga att arbeta självständigt men vi värdesätter samtidigt din goda samarbetsförmåga samt förmåga att inspirera dina studenter och medarbetare.

Meriterande är kunskaper i ytterligare språk utöver svenska och engelska, samt erfarenhet av akademiskt ledarskap och undervisning i internationella miljöer.

Bedömningsgrunder
Stor vikt läggs vid dokumenterad pedagogisk skicklighet. Utöver detta bedöms erfarenheter med tyngdvikt på undervisning, forskning och samverkan. Tidigare erfarenhet av digitala resurser vid undervisning och examination är meriterande, liksom goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet och din förmåga att inspirera och samarbeta med studenter och medarbetare.

Röda Korsets Högskola kommer vid rekrytering till denna tjänst att göra en helhetsbedömning av din kompetens och skicklighet. Förutom dokumenterade meriter, premierar vi dig som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten i linje med högskolans ledord.

Arbetet vid Röda Korsets Högskola vilar på Röda Korsets värdegrunder och principer. Vi värdesätter kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför en verksamhet. Vi välkomnar sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, olika etnisk bakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Anställningen är en tillsvidare anställning med en inledande provanställning med start enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan till: ansokan@rkh.se
Sista ansökningsdag är den 30 november 2019 men intervjuer kan komma att ske löpande.

Ytterligare upplysningar om tjänsten:                  

Prefekt Pernilla Hillerås, pernilla.hilleras@rkh.se
Maria Åling, SULF maria.aling@rkh.se
Ansök nu
Dela gärna!
  •  
  •  
  •