Ambulansen besöker skolor i Karlskoga: ”Vill berätta om framtida yrkesval”

"Våra medarbetare är bäst på att berätta om Sveriges viktigaste jobb"

Foto: Region Örebro län

Skolor i Karlskoga får besök av Karlskoga lasarett och ambulansen i höst. Syftet med besöken är att få fler ungdomar att intressera sig för de olika vårdyrken som finns på lasarettet.

Bregårdskolan i Karlskoga blev den första skolan som fick besök från Karlskoga lasarett. Måndagen den 9 september åkte ambulansen till skolan för att, under två timmar, berätta, visa och svara på frågor. Det handlade om vad en praoplats på lasarettet innebär, hur man söker en feriepraktik och hur det är att jobba inom vården.

Den 16 september fick även Österledsskolan besök från lasarettet och den 14 oktober kommer de till Skrantaskolan mellan klockan 10.30-12.30.

– Det är roligt att vi får komma ut i skolorna, träffa elever och berätta för dem om vad Karlskoga lasarett har att erbjuda både nu och som ett framtida yrkesval. Det samarbete som vi under året har etablerat tillsammans med studievägledarna bär frukt och ger oss chansen att visa upp lasarettet och vår verksamhet, säger Annica Bergdahl, HR-konsult på Karlskoga lasarett.

Besöken på skolorna är en del i regionens arbete med yrkesambassadörer.

– Våra medarbetare är bäst på att berätta om Sveriges viktigaste jobb och varför de trivs så bra på jobbet, säger Annica Bergdahl.

Dela gärna!
  • 57
  • 5
  • 1