Första spadtaget för nytt äldreboende i Ultuna Trädgårdsstad, Uppsala

"Vi är glada över att kunna erbjuda ett modernt och tryggt äldreboende där uteaktiviteter, djur och natur är en del av vardagen – året om"

I dag torsdagen den 7 februari tog Stefan Nilsson, direktor Ersta diakoni, Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, och Besqabs VD Anette Frumerie, ett första spadtag för det nya äldreboendet Ersta Juliahemmet i Ultuna Trädgårdsstad.

Besqab byggstartar Ersta Juliahemmet, ett vård- och omsorgsboende för äldre i den nya stadsdelen Ultuna Trädgårdsstad. Boendet kommer att innehålla 69 lägenheter, en hemtrevlig samlingssal och en vacker trädgård. Vårdgivare är Ersta diakoni. Inflyttning är beräknad till hösten 2020.

– Här i Ultuna Trägårdsstad utvecklar vi en helt ny stadsdel som erbjuder flera boendeformer, som passar olika skeden i livet, säger Besqabs regionchef Albert Koistinen. Att som samhällsutvecklare även kunna presentera ett fint vård- och omsorgboende i området känns både viktigt och roligt.

Besqab har lång erfarenhet av att utveckla vårdboenden och har tidigare samarbetat med Ersta diakoni. Besqab uppförde Ersta Sarahemmet i Älta i Nacka söder om Stockholm, med 54 bostäder, som blev inflyttningsklart i maj 2018, där Ersta diakoni är vårdgivare.

– Vi är glada över att kunna erbjuda ett modernt och tryggt äldreboende där uteaktiviteter, djur och natur är en del av vardagen – året om. Vi lägger alltid stor vikt vid bemötande, säger Ann-Sofi Wetterstrand, socialchef på Ersta diakoni. Våra boenden präglas av hemkänsla, trygghet och en meningsful vardag.

– Vi strävar efter att våra boende ska kunna leva som de levt tidigare, hos oss ska man få fortsätta vara den man är, fortsätter Ann-Sofi Wetterstrand.

Ersta diakoni är Sveriges största idéburna aktör inom vård och omsorg och etablerar sig härmed även i Uppsala.

– Vi är glada att kunna fortsätta det goda samarbetet med Ersta diakoni, säger Bo Björfors, chef för fastighetsutveckling på Besqab. Att tillsammans skapa ett vårdboende som Sarahemmet, där både de boende och personal trivs är väldigt inspirerande och vår ambition är att Juliahemmet ska bli lika lyckat, fortsätter Bo Björfors.

Dela gärna!
  • 8
  •  
  •