Möt Jonna Mjörnell, svensk mästare i vård och omsorg

Stort grattis Jonna!

Jonna Mjörnell
Jonna Mjörnell, svensk mästare i vård och omsorg. FOTO: Cecilia Larsson Lantz

Jonna Mjörnell, en ung, ödmjuk tjej som trots att det inte var länge sedan hon tog studenten nu kan titulera sig svensk mästare i vård och omsorg.

Tidigare i år hölls fyra deltävlingar runt om i Sverige. Undersköterskan Jonna Mjörnell vann i sin grupp och direktkvalificerade sig till SM i Uppsala där hon vann. Den svenska mästaren får nu representera Sverige i VM 2019 som går i Ryssland.

– Det känns jättestort. Otroligt. Jag kan inte ens föreställa mig att jag för det första är svensk mästare och att jag sedan ska representera Sverige i VM. Men nu är det ju så.

Hur gick själva SM tävlingarna till?

– Man tävlar under tre dagar i sex olika moment, både praktiska och teoretiska. Bla skulle man behandla en statist som föreställde en engelsktalande strokepatient med alla moment som tillhör. Och det på en scen, inför publik. Eftersom jag arbetar på en strokeavdelning flöt det praktiska bra, men jag var jättenervös för att tala engelska inför alla, ett språk jag inte har varit jättebekväm med. Men det var roligt att ha antagit just den utmaningen och klarat av det.

Hur många tävlande var ni?

– Vi var fem tävlande från olika delar av Sverige, bl a Götene och Vetlanda. Vi hade verkligen roligt tillsammans och det var jättekul att ha lärt känna dem alla, säger Jonna och lyfter fram alla medtävlande. De har verkligen varit otroligt duktiga.

Vad tycker du att det bästa med ditt jobb är?

– Att med små medel göra så stor skillnad. Att varje dag få träffa nya människor och få hjälpa dem.

Jonna Mjörnell
Jonna Mjörnell. FOTO: Cecilia Larsson Lantz

Fakta Jonna Mjörnell:

Ålder: 20
Bor: Upplands Väsby
Familj: Stor familj
Utbildning & karriär: Studenten i juni 2017 från Consensum Gymnasium, undersköterska på Strokeavdelningen i Danderyd
Fritidsintressen: Ridning och ideellt arbete som ungdomsledare.
Förebild: Min mamma som fostrat sina döttrar helt ensam
Aktuell: Svensk Mästare i vård och omsorg

Dela gärna!
  • 188
  •  
  •