Över trettio nyanställda, kön borta och nystart för drop-in verksamheten

"Nya medarbetare betyder ny energi och bättre arbetsklimat"

Foto: Pressbild Landstinget Sörmland

Från ettusen femhundra undersökningar i kö till noll och fler än trettio nyanställda. Mälarsjukhusets röntgenklinik är redo för hösten och öppnar från september åter sin drop-in verksamhet.

Radiologiska kliniken på Mälarsjukhuset har gått från en tid med långa köer och högt tryck till en verksamhet med luft under vingarna.

– Vi har under sommaren lyckats med bedriften att reducera hela den kö vi hade till skelettröntgen. I mitten på juni hade vi över ettusen femhundra undersökningar i kö. Medarbetarna har alltså gjort ett strålande jobb och vi har dessutom klarat detta utan att använda några hyrsjuksköterskor, säger Peter Björk, verksamhetschef för radiologiska kliniken på Mälarsjukhuset.

Sedan årsskiftet har kliniken dessutom anställt trettiotvå nya medarbetare inom alla kategorier vilket påverkar verksamheten positivt.

– Nya medarbetare betyder ny energi och bättre arbetsklimat, säger Peter Björk i ett pressmeddelande.

Då kön arbetats bort startade kliniken åter sin drop-in verksamhet från den 3/9.

– Primärvården kommer åter att kunna remittera patienter för drop-in till oss på Mälarsjukhuset. Vi kommer också att förbättra öppettiderna. Tidigare var drop-in stängt på fredagar men nu kommer vi att ha öppet mån-fre, säger Peter Björk.

 

Dela gärna!
  • 25
  •  
  •