Skolsköterska

Senaste ansökningsdatum: 2020-08-09

Om arbetsplatsen

Tänk dig en skola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Där varje elev får vara den hen vill vara. Där vi tillsammans kan utveckla idéer och odla drömmar.

Vi har Sveriges viktigaste jobb och det tar vi på stort allvar. Vi vill göra skillnad och skapa möjligheter. För nutid och framtid. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna känna jag kan, jag vill, jag vågar!

Nu söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning som vill arbeta som skolsköterska i en eller flera skolor i Hudiksvalls kommun.

Vi på centrala elevhälsan bidrar genom vårt främjande och stödjande arbete till att ge våra förskolor, grundskolor och vår gymnasieskola i Hudiksvalls kommun förutsättningar att höja kvalitén, säkerställa likvärdigheten och öka måluppfyllelsen.
På så sätt skapar vi de bästa förutsättningarna för barns och elevers lärande. I centrala elevhälsan ingår skolsköterska, skolläkare, skolkurator, specialpedagog, psykolog och logoped.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska hos oss jobbar du främst genom förebyggande och hälsofrämjande insatser. Det kan till exempel vara genom hälsosamtal, vaccination, information och undervisning kring friskfaktorer.
Vid behov och möjlighet kan du också få genomföra enklare sjukvårdsinsatser.

Hos oss jobbar du med proaktiva hälsoinsatser för att bidra till de bästa förutsättningarna för barn och elevers hälsa och därmed lärande. Du är en viktig del i mötet med barn och ungdomar.

Du ska kunna se och höra dem för att, vid behov, slussa dem vidare så att de kan få rätt insats vid rätt tidpunkt av rätt profession. På den/de enheter du arbetar är du representant för den medicinska insatsen på skolan och arbetar nära den övriga elevhälsan liksom den pedagogiska personalen under rektors arbetsledning.

Till ditt stöd har du skolsköterskekollegor, skolläkare och hela den centrala elevhälsan. Som skolsköterska har du mycket eget arbete samtidigt som du har en stor frihet att planera ditt arbete utifrån skolans tider och årsvariationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning som skolsköterska, inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller inom öppen hälso- och sjukvård.
Körkort är ett krav.

Erfarenhet av tidigare arbete som sjuksköterska krävs, gärna inom elevhälsans medicinska insats eller med barn och ungdomar.

För att passa rollen som skolsköterska tror vi att du:
• är initiativtagande. Med det menar vi att du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat
• är självgående. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare
• har god samarbetsförmåga. Du har i ditt arbete kontakt med många människor: elever, vårdnadshavare, pedagogisk personal, rektor, centrala elevhälsan, socialtjänsten, polisen med flera. Du behöver därför arbeta bra med andra människor. Du behöver kunna relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt
• är beslutsam. Ibland är du ensam och behöver fatta snabba beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du behöver visa omdöme under tidspress
• är strukturerad. Med det menar vi att du behöver kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Att du kan sätta upp och hålla tidsramar.

Före erbjuden anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Rekryteringen sker under förutsättning att erforderligt beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A954915

Ansök nu

Kontaktpersoner:

Jonas Stens, Verksamhetschef 0650-190 53 

jonas.stens@hudiksvall.se

Carina Åsåker, Skolsköterska 0650-191 94

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hudiksvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har Hudiksvalls kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer om Hudiksvalls kommun på vår hemsida www.hudiksvall.se

I och med att du ansöker om denna tjänst lämnar du också ditt samtycke till att Hudiksvalls Kommun behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Du kan läsa mer här:
https://www.hudiksvall.se/Ovrigt/Om-personuppgifter.html

Dela gärna!
  •  
  •  
  •