Storslam till hjärtsjukvården i Sollefteå

"Det ligger många års målmedvetet arbete för att uppnå så bra resultat i hjärtsjukvården"

Agneta Ramén, hjärtsjuksköterska på sjukhuset i Sollefteå, kom hem med inte mindre än fem diplom från kvalitetsregistret Swedeheart.

Sedan 2013 har Agneta Ramén hämtat hem diplom från Swedeheart och har tidigare kunnat pryda väggen till sitt undersökningsrum med hela elva diplom från kvalitetsregistret som nu alltså utökats med ytterligare fem.

-Det ligger många års målmedvetet arbete för att uppnå så bra resultat i hjärtsjukvården, säger Daniel Hagström, kardiologi Sollefteå.

Ett diplom är för toppkvalitet i hjärtinfarktvården som innefattar både det akuta omhändertagande och eftervård. Ett diplom som också gick till Falun, ett sjukhus Sollefteå delade förstaplats med på den ranking Swedeheart presenterade i mitten av februari.

Andra diplom är för bästa kvalitet på sekundärpreventiva vården, alltså vården efter en hjärtinfarkt, två diplom är för bästa täckningsgrad av registrerade hjärtinfarkter för patienter 80 år och äldre samt för patienter under 80 år och högst deltagande i träningsprogram efter hjärtinfarkt.

-Det är oerhört viktigt med träning för att minska risken för att få en ny infarkt, säger Agneta Ramén.

Regionens tre sjukhus har alla uppnått hög placering i Swedehearts kvalitetsregister. Förutom Sollefteås delade första plats hittar vi sjukhuset i Örnsköldsvik på en delad tredjeplats och på fjärde plats har vi sjukhuset i Sundsvall.

Dela gärna!
  •  
  •  
  •