Vårdcentrum håller tidsplanen – i september nästa år är det dags att börja flytta in

I Region Örebro läns del av nybygget kommer tandvård och vårdcentral med MVC och BVC samt familjecentral att husera

Ett rejält lyft. Margareta Wentzel, Joakim Sand samt Arne Larsson på plats vid bygget som kommer stå helt klart nästa höst. ”Det blir ett rejält lyft inte minst för Lindesbergs vårdcentral att flytta in hit” konstaterar Joakim Sand.

Bygget av vårdcentrum och lägenheter i kvarteret Bulten i centrala Lindesberg går enligt plan. I september nästa år ska allt vara färdigt att börja flytta in i.

I Region Örebro läns del av nybygget kommer tandvård och vårdcentral med MVC och BVC samt familjecentral att husera. Även habiliteringen kommer ha framtida lokalisering här på Banvägen berättar Margareta Wentzel, delprojektledare för bygget och den som har koll på Region Örebro läns delar.

Vårdcentralen inryms på bottenplan i tvåvåningshuset, och i anslutning till familjecentral och sjukgymnastik ligger en innergård.

Genomtänkt helhetstänk

”Tanken är att de som behöver ska kunna ta en liten promenad på innergården. Därför binder man ihop det på det här sättet” förklarar Margareta Wentzel som berättar att de olika verksamheterna har varit med i förarbetet just för att det ska bli så optimalt som möjligt utifrån olika behov.

I Lindesbergs kommuns del av bygget, uppförs 30 lägenheter med två till fyra rum vardera.

”Det handlar om vanliga lägenheter” berättar Arne Larsson, från kommunala bostadsbolaget Libo, som är huvudprojektledare.
På bottenvåningen i det fyra våningar höga bostadshuset byggs för framtida restaurangverksamhet. Här på bottenvåningen kommer även kommunal daglig verksamhet att finnas.

Även parkeringshus i två plan håller på att uppföras söder om de nya huskropparna. Källgårdens utemiljö ingår också att fixa till och integrera med det nya området.

Inflyttningsklart nästa höst

Omkring 40 till 60 personer per dag arbetar på bygget, utom nu i sommar då man är nere i ungefär 25 personer på plats dagligen.

”Det flyter på bra och alla delar drivs parallellt, därför kommer även allt att bli klart ungefär samtidigt” förklarar Arne Larsson.

Från regionens sida räknar man med att ha verksamheten i gång i de nya lokalerna från januari 2020.

”Innan vi kan vara igång handlar det ju om massor som ska inredas efter att huset är inflyttningsklart” konstaterar Margareta Wentzel.

Totala byggkostnaden för nybygget ligger på 325 miljoner kronor. Regionens räkning utgör cirka 138 miljoner av den totalsumman.

Så skriver Region Örebro län på sin webbplats.

Dela gärna!
  •  
  •  
  •